logo

Plaça Germanes Mas, 2

12192 Vilafamés (Castelló)

696486553

escolademusica@larocavilafames.com

Pre - matricula't

Estem realitzant millores a la pàgina. En breu, es podrà realitzar la matricula on-line.

Pots realitzar la pre-matricula al formulari

logo

Banda de Música “La Lira»

La fundació de la Banda es situa en l’any 1882, per tant és centenària, concretament aquest 2017 va ser el 135é aniversari.

En l’any 1914 la banda es divideix en dues agrupacions musicals a causa de motius polítics de l’època. Pero passats deu anys, es torna a reagrupar i comença a créixer a bon ritme, gràcies a l’entusiasme de la gent.

La preparació tècnica va augmentar considerablement ja que en aquell entonces el poble de Vilafamés començà a volcar-se amb els músics e interessar-se amb amendre aquesta afició. Aquest creixement  es va veure culminat en 1928 quan la Banda va obtenir el Primer Premi de la Segona Secció del Certamen celebrat a Castelló.

En 1972, naix l’Associació Cultural «La Roca» de Vilafamés impulsada i sent com el nucli central la Banda de Música «La Lira». Per després arribar a ampliar aquesta en dues seccions més, la rondalla i el grup de danses.

A més de realitzar concerts i altres tipus d’actuacions dins de Vilafamés la Banda participa en festes tant civils com religioses i en totes aquelles activitats que requerisquen la seua presència.

Cal destacar la seua participació en diferents festivals i actuacions per la província. I des de l’any 1997, la banda participa en els actes religiosos de la Setmana Santa de Girona. Actuació que es segueix mantenint després de 20 anys.

L’any 2000 pren la batuta en Màxim Belenguer Seguer donant un gran impuls tant a la Banda com a l’escola de música ja que sent veí de Vilafamés, provoca gran afan e implicació dels veíns.

Cinc anys després és Eduardo Nogueroles Bermúdez qui es farà càrrec de la direcció. En 2006 la Banda de Música guanya el Certamen Nacional de Bandes de Música d’Almàssera amb Menció d’Honor del jurat.

Actualment la Banda compta amb una plantilla de 65 músics i esta dirigda sota la batuta del mestre Isaac González Ferriol.

Descarrega't l'autorització