logo

Plaça Germanes Mas, 2

12192 Vilafamés (Castelló)

696486553

escolademusica@larocavilafames.com

Pre - matricula't

Estem realitzant millores a la pàgina. En breu, es podrà realitzar la matricula on-line.

Pots realitzar la pre-matricula al formulari

logo

Grup de Dances “La Triciola”

El grup de danses La Triciola, naix d’un projecte escolar sobre els balls de plaça dels pobles de la Plana de l’Arc. De l’interès de les alumnes per continuar aprenent i de la mestra d’escola, Àgueda Murciano, per continuar ensenyant, va sorgir un grup inicial que s’estrenarà en la Fira 1900 de Vilafamés a l’any 2005. Des d’aleshores, el grup va ballar exclusivament per a aquesta Fira. A partir de 2010 va participar en algunes mostres infantils de folklore valencià com ara Borriana, Orpesa i Llucena.

Des del 2011, forma part com una secció més de l’Associació Cultural «La Roca» i es des d’entonces que comença a organitzr un intercanvis entre grups de danses infantils i juvenils. Han participant amb intercanvis  de Llucena, Orpesa, Cabanes, Borriana-Useres i Benlloch-Costur.

El col·lectiu, en l’actualitat està format per 23 persones d’edats heterogènies: infantils, juvenils i adultes, majoritàriament dones. El número de participants ha anat variant al llarg dels anys, augmentant a poc a poc. El grup interpreta danses diverses de moltes comarques del territori valencià, des de Pinós, en Alacant, fins a Vinarós, en Castelló o Requena, en València: seguidilles, ball de plaça, fandangos, jotes, masurques, boleros… Balls de distintes èpoques, des del segle XVIII (cas dels boleros) fins al XIX i principis del XX (masurques, polques…)

El somni de les balladores és continuar aprenent i gaudint amb allò que més els agrada:  ballar. Les classes es realitzen al local dels joves situat a la plaça Germanes Mas una vegada a la setmana. Hi ha tres nivells: iniciació, mitjà i adultes. Cadascú té la seua «mestra», que s’ha format dintre del grup i en altres formacions folkòriques.